Opt persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă. Care este stare de sănătate a celorlalți pacienți
Full Article 2 minutes read

Opt persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă. Care este stare de sănătate a celorlalți pacienți

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 66 de cazuri de infectare cu COVID-19. Mai mult, 8 persoane se află în stare gravă. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 21 martie. 

Potrivit acesteia, la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate 58 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 7 persoane sunt în stare gravă, 4 persoane au o stare satisfăcătoare, iar 47 de persoane au o stare de sănătate medie.

La Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii sunt internate 4 persoane și au o stare de sănătate medie. Dumbrăveanu a mai spus că la Spitalul Clinic Republican „avem o pacientă în stare gravă și o pacientă a cărei stare este satisfăcătoare și curând va fi externată”.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: