Organizația de tineret a PSRM confirmă că unul dintre lideri a fost reținut pentru trafic de droguri (VIDEO)
Full Article 4 minutes read

Organizația de tineret a PSRM confirmă că unul dintre lideri a fost reținut pentru trafic de droguri (VIDEO)

Organizația de tineret a Partidului Socialiștilor (PSRM) a confirmat că unul dintre liderii acesteia, Ivan Statnîi, a fost reținut, săptămâna trecută, fiind vizat într-un dosar privind comercializare de droguri. Într-un comunicat de presă, reprezentanți „Gărzii Tinere” au anunțat că au suspendat calitatea lui Ivan Statnîi de membru al organizației pe durata anchetei. De asemenea, tinerii socialiștii au menționat că pledează împotriva traficului și consumului de droguri.

„Garda Tânără” a condamnat felul cum a fost reflectată situația în presă, însă a confirmat că Ivan Statnîi este vizat în dosarul respectiv.

„Considerăm acest incident și mediatizarea manipulatoare a acestuia în mijloacele de informare în masă, drept o provocare organizată. Referindu-ne la cazul menționat, conducerea ”Gărzii Tinere” așteaptă o investigație detaliată din partea organelor de drept. Totodată, până la stabilirea tuturor circumstanțelor, lui Ivan Statnîi i-a fost suspendată calitatea de membru al organizației”, se arată în declarația organizației.

În același timp, organizația de tineret a PSRM a dat asigurări că militează împotriva consumului de droguri.

„La nivel legislativ, reprezentanții „Gărzii Tinere” au inițiat adoptarea de către Parlament a unor proiecte de lege care să contribuie la reducerea fenomenului narcomaniei și a traficului de droguri. În ce privește incidentul legat de activistul uneia dintre organizațiile teritoriale, noi astăzi examinăm cu atenție situația creată”, se arată în declarație.

Amintim că Ivan Statnîii, care era liderul organizației Botanica al „Gărzii Tinere”, ar fi fost implicat și în bătaia filmată de liderul AUR Moldova Vlad BIlețchi, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare.

***

Vineri, 3 septembrie, poliția capitalei a anunțat că a reținut liderul unei grupări, care organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina. Acesta ar fi racolat și angajat alți 2 curieri de gen masculin, acestia fiind sportivi de performanță. Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, iar zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20000 lei.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului. În luna august 2021, ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute 3 persoane cu vârsta de 19 – 35 ani, printre ei si liderul grupării criminale.

În cadrul perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc. Valoarea drogurilor ridicate este estimată la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Totodată, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău  și mun. Bălți care urmau să fie comercializate. La fel, a fost ridicat și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca Toyota cu valoarea de aproximativ 7000 Euro. În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, suma totală fiind de peste 200.000 de lei. Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 pînă în prezent  au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: