Organizatorii Eurovision iau în considerare patru scenarii pentru competiția din 2021

Organizatorii concursului muzical Eurovision iau în considerare patru scenarii posibile, privind desfășurarea competiției din 2021. Despre acest lucru au relatat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Eurovision.

Potrivit organizatorilor, primul scenariu presupune desfășurarea competiției în format obișnuit, la fel ca în anii precedenți. Conform acestuia, spectatorii vor asista la concert în sala Ahoy din Rotterdam, iar concurenții vor evolua pe scenă. De asemenea, interpreții vor participa la mai multe evenimente din regiune. Organizatorii au precizat că acest scenariu depinde de elaborarea vaccinului COVID-19.

Cel de-al doilea scenariu presupune ca toți concurenții, precum și vizitatorii să respecte distanța fizică. În afară de aceasta, va fi redus numărul persoanelor care pot face parte din delegația fiecărei țări, dar și a presei. Manifestările din Rotterdam și suburbiile acestuia nu vor fi anulate, dar se vor desfășura în conformitate cu anumite reguli.

Al treilea scenariu este mai dur. Potrivit comunicatului de presă, în cadrul evenimentului se va respecta distanța fizică, iar numărul persoanelor care vor avea dreptul să evolueze pe scenă va fi redus. În afară de aceasta, dacă unii concurenți nu vor putea să ajungă la Rotterdam din cauza restricțiilor de circulație provocate de pandemia de coronavirus, aceștia vor avea posibilitatea să evolueze în propria țară. Pe de altă parte, interpreții care vor evolua în Regatul Țărilor de Jos vor cânta live.

Cel de-al patrulea scenariu presupune că competiția să se desfășoare fără prezența spectatorilor și, cel mai probabil, în Rotterdam și în suburbiile acestuia vor fi interzise toate manifestările culturale. Restricțiile respective vor fi introduse dacă în Țările de Jos vor fi anunțate măsuri noi de carantină. Concurenții vor evolua în propriile țări și vor putea fi urmăriți prin transmisiune live.

Organizatorii au subliniat că decizia finală privind modelul după cum se va desfășura Eurovisionul de anul viitor, va fi luată la început de 2021.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

moldova.europalibera.org

Viața între rugăciune și studii: tânăra de la Mănăstirea Japca care îmbină ascultarea cu două facultăți

Vitalia Lupu, o tânără de 19 ani, este prima viețuitoare din istoria Mănăstirii Japca care reușește să îmbine viața monahală cu studiile universitare. Anul trecut, a promovat toate examenele de bacalaureat cu nota 10 și a fost admisă simultan la două facultăți. Într-un interviu pentru Europa Liberă, Vitalia a povestit că, după finalizarea studiilor, visează să deschidă o clinică și un liceu pe teritoriul mănăstirii.

„Studiez la două facultăți și asta nu mă împiedică să fac ascultare la mănăstire. Studiez în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, la Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică. În paralel fac și Facultatea de Teologie Ortodoxă. Maica stareță este bucuroasă, pentru că, eu cumva stric percepțiile celorlalți din afară. Chiar și surorile care vor veni în viitor vor ști că este posibil să facă și studiile și să nu renunțe la relația lor cu Dumnezeu”, a spus tânăra.

Monahia Nina a confirmat că Vitalia este primaviețuitoare din istoria mănăstirii care reușește să urmeze o facultate și, în același timp, să își păstreze viața monahală. În timpul anului universitar, ea pleacă lunea la Chișinău și se întoarce vineri seara la mănăstire.

„La universitate mă comport ca o fată normală, sunt îmbrăcată în alte haine, parcă ar trăi o dublă personalitate în mine. Jumătate de zi sunt așa, jumătate de zi – altfel. Mă străduiesc să nu spun pentru că lumea nu înțelege”, a adăugat Vitalia.

Anul trecut, tânăra a luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat.

„Eram în grădina mănăstirii, era sezonul vișinelor. Eram toate maicile la cules. Am aflat la telefon că sunt invitată la Președinție. Alergam prin grădină de bucurie, pentru că s-a îndeplinit această dorință a mea. Scopul acesta, de a avea media 10 la BAC, mi l-am propus din clasa a V-a. Discutam cu una dintre colege și i-am spus așa convinsă: «Eu o să am 10 la BAC». Și ea spune: «Dar nu e posibil, e foarte greu. N-ai să ajungi»”, își amintește Vitalia.

După finalizarea studiilor, tânăra visează să deschidă în curtea mănăstirii o clinică și un liceu pentru fete.

„Eu cred că voi putea folosi specializarea mea în cadrul mănăstirii. Ar fi bine ca în Moldova să fie la vreo mănăstire o clinică pentru călugări, ca să nu iasă călugării în lume, la medici. Capacitățile mele de după absolvirea facultății mi-ar permite să fiu fondatoarea unei clinici, aici, pe teritoriul mănăstirii”, a mai spus Vitalia.

Tânăra spune că își dorește să rămână la Mănăstirea Japca, întrucât aceasta i-a devenit parte din familie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: