Ouă cu salmonella, puse în vânzare de o fabrică din Dondușeni. ANSA avertizează oamenii să nu le cumpere
Full Article 1 minutes read

Ouă cu salmonella, puse în vânzare de o fabrică din Dondușeni. ANSA avertizează oamenii să nu le cumpere

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii despre riscul de plasare pe piață a ouălor „ce nu prezintă siguranță”, puse în vânzare de operatorul din domeniul alimentar SRL „REDIAGRO” din raionul Dondușeni.

Specialiștii ANSA susține că agentul economic ar fi admis „multiple încălcări grave” în activitatea sa, între acestea – exploatația de găini ouătoare a căruia mai multe hale a fost depistă pozitivă la Salmonella precum și a lipsei de colaborare eficientă cu organul de control.

La fel, ANSA susține că operatorul ar fi dat dovadă de lipsă de transparență în trasabilitatea și circuitul alimentar, „fapt ce contravine reglementărilor în domeniul alimentar”.

„ANSA atenționează consumatorii despre necesitatea de a evita procurarea ouălor produse de operatorul din domeniul alimentar SRL „REDIAGRO”, în scopul atingerii unui înalt nivel de protecție a sănătății umane și a intereselor consumatorului în domeniul alimentar”, precizează Agenția.

ANSA avertizează că operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: