Pachetul majoritar de acțiuni al „Moldasig” a revenit în gestiunea statului
Full Article 2 minutes read

Pachetul majoritar de acțiuni al „Moldasig” a revenit în gestiunea statului

Pachetul majoritar de acțiuni al „Moldasig” a revenit în gestiunea statului, informează Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Se întâmplă după ce Curtea de Apel Chișinău a dat câștig de cauză CNPF împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

„După opt luni, pe parcursul cărora au avut loc nenumărate ședințe de judecată, astăzi, 16 iulie 2021, Curtea de Apel Chișinău a dat câștig de cauză Comisiei Naționale împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, potrivit căreia atribuțiile organelor de conducere și pachetul majoritar (75 la sută) al „Moldasig” au fost transmise în administrare specială provizorie unor companii private”, se arată în comunicatul emis de CNPF.

De asemenea, sursa citată notează că „decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău din 16.07.2021 este irevocabilă din momentul emiterii”.

Amintim că pe 6 noiembrie 2020, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a emis o decizie judecătorească prin care a fost instituită administrarea specială provizorie, compania de audit „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL fiind desemnată în calitate de organ executiv unipersonal al „Moldasig”, respectiv, cu înlăturarea organelor de conducere statutare ale societății de asigurări în cauză.

Totodată, potrivit deciziei judecătorești, compania de audit „ALTIMEEA” SRL a fost desemnată pentru exercitarea atribuțiilor Consiliului societății (în calitate de organ statutar), fiindu-i delegate în gestiune acțiunile nou-emise.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: