Până la 6000 de infectări cu Covid, zilnic, în Georgia. Școala începe online, grădinițele sunt închise, transportul public este suspendat
Full Article 2 minutes read

Până la 6000 de infectări cu Covid, zilnic, în Georgia. Școala începe online, grădinițele sunt închise, transportul public este suspendat

Procesul educațional în școlile din Georgia va fi reluat, ca de obicei, din 15 septembrie, însă deocamdată doar de la distanță, cel puțin, pînă pe 4 octombrie, informează presa locală. De asemenea, autoritățile au decis că transportul public în toată țara va fi suspendat până pe 13 septembrie (inițial s-a decis ca până pe 4 septembrie). Măsurile au fost adoptate din cauza ratei înalte de infectare cu coronavirus – între 5000 și 6000 de cazuri noi și 60-70 de decese timp de 24 de ore, înregistrate în ultimele săptămâni.

Grădinițele, atît cele de stat, cât și cele private, vor rămâne închise până pe 4 octombrie. După această dată, Ministerul Educației va analiza situația din fiecare instituție. Va fi permisă desfășurarea orelor de studiu cu prezența fizică doar în acele orașe și sate, unde din numărul de teste efectuate se vor dovedi pozitive nu mai mult de 4%. Chiar și în acest caz, părinții vor putea alege dacă să-și trimită copilul la școală sau să continue studiile online.

În ceea ce privește universitățile, vor face excepție doar studenții la medicină. Aceștia vor participa în regim obișnuit la orele de laborator și cele practice.

Noile restricții, inclusiv cea cu privire la suspendarea circulației transportului public, sunt în vigoare în Georgia din 14 august. De asemenea, sunt interzise desfășurările festivalurilor, a oricăror manifestații de divertisment, a concertelor și a competițiilor sportive.

De la sfîrșitul lunii august, 10-12% dintre testele la Covid efectuate în Georgia sunt pozitive, în timp ce, pentru o situație stabilă, indicele ar trebui să fie de până la 5%. Populația Georgiei constituie, conform datelor Băncii Mondiale, circa 3,7 mln.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: