Pandemia ia din nou avânt. Nemerenco: „Vom avea mii de cazuri pe zi, vom ajunge la 3-4 mii, probabil”
Full Article 2 minutes read

Pandemia ia din nou avânt. Nemerenco: „Vom avea mii de cazuri pe zi, vom ajunge la 3-4 mii, probabil”

Pandemia de coronavirus începe să crească, din nou, în intensitate. Potrivit ministrului Sănătății Ala Nemerenco, în Republica Moldova s-ar putea înregistra până la 3-4 mii de cazuri, zilnic. Vestea bună este că experiența altor state arată că tulpina omicron nu este atât de periculoasă precum cele precedente.

„Din ceea ce vedem în țările din UE, omicronul nu este atât de agresiv ca să aducă pacienții pe pat de spital. Chiar și cu datele calculate conform Biroului Național de Statistică, noi avem doar o jumătate de populație vaccinată, poate puțin mai mult dacă nu luăm în considerare copiii și ceea ce înseamnă că mai avem mult până la imunitate colectivă. Persoanele nevaccinate se vor putea confrunta cu formele grave de Covid. Conform prognozelor pe care le-am efectuat împreună cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, nu ne relatează un scenariu apocaliptic. Vom avea mii de cazuri pe zi, vom ajunge la 3-4 mii, probabil”, a declarat Ala Nemerenco.

În ajun, autoritățile din domeniul sănătății au anunțat că în Moldova a fost depistată tulpina Omicron a coronavirusului. O treime din persoanele care s-au contaminat cu această tulpină erau vaccinate. Însă potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, Delta continuă să fie tulpina dominantă în țara noastră.

În ultimele 24 de ore, 1139 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus au fost înregistrate în Moldova. Printre persoanele testate pozitiv sunt și 69 de lucrători medicali. Ministerul Sănătății a anunțat și despre 17 persoane care au decedat din cauza Covid în perioada de la 5 până la 11 ianuarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: