Papa Francisc cere un armistiţiu de Paşte în Ucraina: „Nu pentru a reîncărca armele… pentru a obține pacea”
Full Article 2 minutes read

Papa Francisc cere un armistiţiu de Paşte în Ucraina: „Nu pentru a reîncărca armele… pentru a obține pacea”

Papa Francisc a făcut apel, pe 10 aprilie, la un armistiţiu de Paşte între Rusia şi Ucraina, care să ducă la negocieri de pace. El a spus că îndemnul său nu este pentru a reîncărca armele și a relua lupta – „un armistițiu pentru a obține pacea, printr-o negociere adevărată”, a adăugat papa Francisc.

„Ne aflăm în zilele premergătoare Paștelui, ne pregătim să sărbătorim biruința Domnului Isus Cristos asupra păcatului și a morții. Asupra păcatului și a morții, nu asupra cuiva și împotriva altcuiva, dar astăzi există un război pentru că oamenii vor să câștige în felul acesta, în felul lumii, însă în felul acesta nu facem decât să pierdem”, a spus papa Francisc în Piața Sfântul Petru.

El a mai adăugat că „nimic nu este imposibil” și a îndemnat la coborârea armelor de luptă.

„Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu, nici măcar să pună capăt unui război al cărui sfârșit nu se întrevede, un război care în fiecare zi înfățișează ochilor noștri masacre odioase și cruzimi groaznice comise împotriva civililor lipsiți de apărare. (…) Să coborâm armele, să începem un armistițiu de Paște, dar nu pentru a reîncărca armele și a relua lupta, nu. Un armistițiu pentru a obține pacea, printr-o negociere adevărată, dispusă chiar să facă unele sacrificii pentru binele poporului”, a adăugat papa Francisc.

De menționat că nu este prima dată când papa Francisc se expune cu privire la războiul din Ucraina. Și anterior, el a a cerut încetarea luptelor.

Totodată, la întrebarea unui jurnalist, papa a confirmat voința de a lua în considerare propunerea unei vizite la Kiev. La fel, el l-a criticat pe liderul rus Vladimir Putin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: