Parlamentul are 14 deputați sub 35 de ani. PAS – cea mai „tânără” fracțiune din actualul legislativ
Full Article 2 minutes read

Parlamentul are 14 deputați sub 35 de ani. PAS – cea mai „tânără” fracțiune din actualul legislativ

Din cei 101 deputați din Parlamentul de legislatura a XI-a, 14 sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani. Dintre aceștia, 10 sunt deputați ai fracțiunii parlamentare ai Partidului Acțiune și Solidaritate”, doi sunt deputați ai fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și doi sunt parlamentari ai fracțiunii Partidului ȘOR. Totodată, patru sunt femei deputate – Ana Calinici, Diana Caraman, Marcela Nistor și Marina Tauber.

Potrivit Parlamentului, cel mai tânăr deputat din actuala legislatură este Eugeniu Sinchevici, care are 23 de ani. Parlamentarul studiază științele politice la Universitatea „Sciences Po” din Paris și este la primul mandat de deputat. Sinchevici este al doilea cel mai tânăr deputat din istoria Parlamentului Republicii Moldova, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care, în 2001, a devenit parlamentar la vârsta de 21 de ani.

Printre cei mai tineri deputați din această legislatură sunt, de asemenea, Marcela Nistor, Ana Calinici și Adrian Băluțel, care au până în 30 de ani.

Cel mai tânăr deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este Diana Caraman,  născută în anul 1990, economist de profesie. Printre deputații Partidului „Șor” cel mai tânăr este liderul acestuia, Ilan Șor, născut în 1987.

Vârsta medie a deputaților din Parlamentul de legislatura a XI-a, la momentul constituirii acestuia, era de 47 de ani. Decanul de vârstă al deputaților este parlamentarul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 83 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: