Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și R. Moldova
Full Article 1 minutes read

Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și R. Moldova

Deputații europeni au votat în plenul Parlamentului European rezoluția prin care cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, pe 23 iunie. Rezoluția a fost susținută cu 529 de voturi.

Cetățenii celor două țări merită perspectivă europeană și merită acordarea statutului de stat candidat, a mai spus Mureșan.

„Ucrainenii luptă de 4 luni cu arma în mână pentru valori europene, pentru democrație, pentru un viitor european. Cetățenii Republicii Moldova au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționând în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european”, a continuat Siegfried Mureșan

În rezoluția votată astăzi, Parlamentul European, cere Consiliului European ca, la reuniunea de săptămâna aceasta, să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să ofere Georgiei o perspectivă europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: