Parlamentul European se reunește în ședință plenară. Ingerința Rusiei în R. Moldova, printre subiectele din agendă
Full Article 2 minutes read

Parlamentul European se reunește în ședință plenară. Ingerința Rusiei în R. Moldova, printre subiectele din agendă

Parlamentul European se reunește în sesiune plenară la Strasbourg în această săptămână pentru a dezbate escaladarea situației din Orientul Mijlociu, pentru a discuta despre implicațiile reintroducerii controalelor la frontieră pentru viitorul spațiului Schengen, urmând să discute cu premierul Viktor Orban despre programul președinției ungare de șase luni a Consiliului, care a început la 1 iulie 2024, transmite Calea Europeană.

Marți dimineață, Parlamentul European va evalua escaladarea violențelor din Orientul Mijlociu și ultimele evoluții din Liban împreună cu șeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

Luni după-amiază, deputații vor dezbate cu Comisia împlinirea unui an de la atacul terorist al Hamas care a ucis 1 200 de israelieni pe 7 octombrie 2023 și a declanșat războiul actual din Gaza și destabilizarea mai amplă a Orientului Mijlociu.

Parlamentul va lansa un și un semnal de alarmă privind ingerința Rusiei în Republica Moldova.

În urma dezbaterii de marți cu șeful diplomației europene Josep Borell, eurodeputații vor vota joi o rezoluție privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Pe 20 octombrie, odată cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova, țara va mai organiza, în aceeași zi, un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană. În contextul acestui scrutin electoral, oficialii de la Chișinău s-au arătat îngrijorați despre faptul că Moscova aplică un șir de tactici hibride pentru a împiedica țara, condusă în prezent de președinta pro-europeană Maia Sandu, să avanseze pe calea integrării europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: