Parlamentul inițiază controlul parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție
Full Article 1 minutes read

Parlamentul inițiază controlul parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție

Proiectul de hotărâre privind inițierea controlului parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost adoptat de Parlament, în ședința din 9 septembrie.

Documentul prevede evaluarea activității CNA în domeniul prevenirii și combaterii corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional.

Controlul parlamentar va fi efectuat în vederea identificării domeniilor în care activitatea instituției stagnează, dar și motivele care generează acest lucru. Controlul va fi exercitat de către Comisia juridică numiri și imunități și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Totodată, se intenționează elaborarea unor recomandări în vederea îmbunătățirii activității instituției, care se vor regăsi în raportul  cu privire la controlul parlamentar.

***

Pe 13 august, Parlamentul a constatat lipsa de „acțiuni măsurabile și progrese” în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar și a apreciat drept nesatisfăcătoare activitatea conducerii Procuraturii Generale (PG) și a Centrului Național Anticorupție (CNA) în acest sens.

În prezent, directorul CNA este Ruslan Flocea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: