Parlicov nu exclude că Moldova ar putea cumpăra gaz de la Gazprom și pentru malul drept
Full Article 2 minutes read

Parlicov nu exclude că Moldova ar putea cumpăra gaz de la Gazprom și pentru malul drept

Ministrul Energiei Victor Parlicov nu exclude că Republica Moldova ar putea să cumpere gaz de la Gazprom, inclusiv pentru malul drept. Acest lucru este posibil dacă Gazprom va oferi un preț favorabil și dacă Rusia nu va impune nici o condiție politică Moldovei. Precizările au fost făcute de ministrul Energiei, pe 2 octombrie, într-un interviu pentru NewsMaker. 

„Nu exclud că Gazprom va căuta o oportunitate de a furniza gaz Moldovei, și malului drept, dar la prețuri mai bune. Și vom avea ocazia să alegem. (…) Până la ziua de astăzi nu am abandonat complet ideea că nu vom cumpăra niciodată gaz de la Gazprom pentru malul drept. Acum avem de ales. Și dacă ne vor propune un preț bun și dacă acest preț nu va fi asociat cu nici o condiție politică, riscuri politice în relațiile cu UE, atunci acest lucru este posibil”, a spus Parlicov.

Versiunea integrală a interviului cu ministrul Energiei Victor Parlicov urmează a fi publicată în timpul apropiat pe NewsMaker.

De precizat că ministrul Energiei a spus în ajun că Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom. „Nu vom mai cumpăra gaze naturale de la Gazprom pentru teritoriul controlat de autoritățile constituționale (de la Chișinău)”, a declarat oficialul. Parlicov susținea că Moldova a reușit să procure gaz de la furnizorii europeni la un preț mai bun decât cel oferit de Gazprom.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: