Partidul lui Șor reacționează, după ce a fost radiat din Registrul de Stat: „Nu înseamnă nimic pentru noi”
Full Article 2 minutes read

Partidul lui Șor reacționează, după ce a fost radiat din Registrul de Stat: „Nu înseamnă nimic pentru noi”

Ex-partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, a venit cu o reacție, după ce a fost radiat din registrul de stat al persoanelor juridice. Fostul partid, condus de Ilan Șor, susține că decizia „nu înseamnă nimic” pentru echipa oligarhului fugar și simpatizanții săi. Echipa politicianului, condamnat în dosarul „Frauda bancară”, se arată sigură că partidul își va restabilite „toate drepturile”.

„Autoritățile statului s-au grăbit să execute o decizie vădit ilegală și abuzivă în privința Partidului Politic „ȘOR”, care a fost declarat neconstituțional de o Curte capturată de actuala putere. Faptul că, formal, Partidul Politic „ȘOR” a fost radiat din registrul de stat al persoanelor juridice nu înseamnă nimic pentru noi, atât pentru întreaga echipă a lui Ilan Șor, cât și pentru zecile de mii de susținători. (…) Suntem siguri că fărădelegile și abuzurile care au fost întreprinse împotriva echipei Partidului „ȘOR” vor fi recunoscute la nivel internațional. (…) Victoria va fi de partea noastră, persoanele vinovate de aceste ilegalități vor fi trase la răspundere, iar Partidului „ȘOR”, fără îndoială, îi vor fi restabilite toate drepturile”, anunță ex-partidul lui Șor.

Precizăm că Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat pe 24 ianuarie că partidul oligarhului fugar, Ilan Șor, declarat neconstituțional, a fost radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice. Ulterior, Ministerul Justiției a anunțat că comisia de lichidare a Partidului „Șor”, constituită în baza ordinului ministrei Justiției, și-a încheiat activitatea, după cinci luni.

Amintim că Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional la data de 19 iunie 2023. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții Constituționale, urmare a sesizării Guvernului Republicii Moldova, în care se menționa că formațiunea prin activitatea sa a încălcat în repetate rânduri principiile statului de drept și a acționat într-o manieră contrară intereselor naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: