Partidul „ȘOR” amenință cu judecata, după ce un membru ar fi fost reținut pentru trafic de droguri: „Ocazie de a păta imaginea partidului”
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” amenință cu judecata, după ce un membru ar fi fost reținut pentru trafic de droguri: „Ocazie de a păta imaginea partidului”

Partidul „ȘOR” a comentat informațiile publicate pe 15 martie de poliție, despre reținerea unui membru al formațiunii pentru trafic de droguri. Deși oamenii legii nu au indicat denumirea formațiunii vizate, au fost publicate imagini blurate, din care pot fi identificate însemnele partidului. Formațiunea amenință că va apela la instanța de judecată.

Reprezentanții partidului califică cele întâmplate drept „acțiuni de denigrare”, prin utilizarea structurilor de stat și a „presei loiale”.

Poliția a difuzat astăzi o informație despre descinderea la un bărbat în vârstă de 40 de ani, care ar fi implicat în punerea în circulație a drogurilor. În imaginile oferite presei apare și o legitimație de membru al formațiunii noastre. În acest context, precizăm că poziția Partidului „ȘOR” este intransigentă în raport cu circulația drogurilor, pe care o condamnăm cu fermitate. Cu regret, de astfel de riscuri nu este asigurată nicio organizație, nici chiar Președinția, Guvernul, Parlamentul sau Poliția”, se arată în declarație.

Mai mult, Partidul „ȘOR” consideră că autoritățile ar fi profitat de ocazie pentru „a păta” imaginea formațiunii și amenință cu judecata.

Condamnăm și faptul că forțele de ordine au folosit acest caz ca pe o ocazie de a păta imaginea Partidului „ȘOR”, deoarece consumul de droguri nu are nicio legătură cu activitatea politică a celor vizați. Tratăm acest caz ca pe o acțiune care face parte din șirul lung al atacurilor guvernării asupra formațiunii noastre, în contextul crizei social-economice de proporții, pe care a provocat-o regimul Maiei Sandu, precum și în contextul mișcării protestatare, care ia amploare. Partidul își rezervă dreptul de a acționa pe cale judiciară toți responsabilii, care absolut nejustificat și tendențios defăimează partidul în acțiuni care nu au nicio tangență cu activitatea politică”, au conchis aceștia.

Amintim că Inspectoratul General al Poliției a anunțat pe 15 martie că a inițiat percheziții într-o cauză penală privind trafic de droguri, în care ar fi implicat un membru de partid. Denumirea formațiunii nu a fost indicată, însă au fost publicate fotografii cu însemnele Partidului „ȘOR”. Ulterior, oamenii legii au precizat că individul, care are 40 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: