Partidul „ȘOR” pretinde la mai multe funcții în noul parlament. Precizările Marinei Tauber
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” pretinde la mai multe funcții în noul parlament. Precizările Marinei Tauber

Partidul „ȘOR” pretinde la mai multe funcții în noul parlament, printre care cea de vicepreședinte al legislativului. Declarații în acest sens au fost făcute de deputata Marina Tauber, în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, marți, 27 iulie.

„Fracțiunea Partidului „ȘOR” trebuie să aibă dreptul la un vicespeaker, o comisie parlamentară, un vicepreședinte al unei comisii, un secretar al comisiei și un reprezentant în delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Acestea sunt drepturile noastre, pe care noi le revindecăm”, a spus Marina Tauber.

Totodată, aceasta a precizat că continuă negocierile cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în vederea partajării funcțiilor.

„Dialogul continuă. Toate detaliile le vom anunțat după încheierea dialogului. Credem că se va lua o decizie în spirit european”, a spus Tauber.

Anterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu a anunțat că la ședința legislativului din 29 iulie va fi ales președintele și vicepreședinții parlamentului, biroul permanent al parlamentului, dar și componența comisiilor parlamentare.

Iar deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” că președintele legislativului și un vicepreședinte vor fi din partea PAS, iar al doilea vicepreședinte va fi ales de pe listele Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Litvinenco a mai spus că 7 sau 8 comisii parlamentare din cele 11 vor fi conduse de deputații PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: