Partidul „ȘOR” susține că a adunat duminică 65 000 de manifestanți. Poliția a numărat de 17 ori mai puțin
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” susține că a adunat duminică 65 000 de manifestanți. Poliția a numărat de 17 ori mai puțin

În timp ce partidul „ȘOR” susține că la manifestația de ieri, 30 octombrie, au participat 65 de mii de oameni, poliția informează că la întrunire au fost circa 3 800 de persoane. Mai mult, oamenii legii susțin că au fost înregistrate o serie de încălcări, iar 80 de protestatari au fost documentați pentru intenții de destabilizare, 28 dintre care au fost scoși din mulțime. 

Polițiștii spun că manifestanții au încălcat legislația cu privire la desfășurarea protestelor.

„Acțiunea nu poate fi numită una pașnică, fiind înregistrate o serie de încălcări ale legislației și provocări atât în adresa forțelor de ordine, cât și a cetățenilor, dovadă fiind și convorbirile telefonice făcute publice de Poliție.

Participanții s-au manifestat inclusiv cu acțiuni huliganice, fiind ghidate în mod special de organizatori și persoane interpuse, aruncând cu diferite obiecte în forțele de ordine”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General de Poliție. 

De asemenea, protestatarii ar fi manifestat acțiuni de ultragiere și nesubordonare în raport cu reprezentanții instituțiilor de forță. Astfel, circa 80 de persoane au fost documentate pentru intenții de destabilizare, 28 dintre care au fost scoase din mulțime.

„Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. În context, precizăm că deținem informații că acțiunile de destabilizare au fost pregătite și orchestrate de persoane interpuse.

Solicităm repetat respectarea Legii și asumarea acțiunilor. Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță”, au adăugat reprezentanții poliției. 

Partidul „ȘOR” a organizat pe 30 octombrie un nou protest în centul capitalei, pentru a șaptea duminică consecutiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: