PAS a exclus-o din partid pe Victoria Cazacu, a cărei fiică este vizată într-o schemă de corupție la Aeroport
Full Article 2 minutes read

PAS a exclus-o din partid pe Victoria Cazacu, a cărei fiică este vizată într-o schemă de corupție la Aeroport

Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat pe 3 aprilie despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu, a cărei fiică este vizată într-o schemă de corupție la Aeroport. Totodată, partidul a solicitat încă o dată Victoriei Cazacu să-și depună mandatul de parlamentar. 

Biroul Permanent Național al PAS anunță despre excluderea din partid a Victoriei Cazacu. Totodată, solicităm repetat depunerea mandatului primit de la alegătorii PAS în scrutinul parlamentar din iulie 2021. PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, au comunicat reprezentanții PAS pe rețelele de socializare.

Amintim, fiica Victoriei Cazacu a fost reținută de CNA într-un dosar privind o schemă de corupție la Aeroportul Chișinău, în care sunt vizați în total 7 angajați ai Serviciului Vamal. Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat de la pasageri sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Potrivit CNA, 3 inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate.

La scurt timp, președintele Parlamentului Igor Grosu, tot el lider PAS, a cerut demisia deputatei partidului de guvernare Victoria Cazacu. Grosu a anunțat, de asemenea, că PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Pe 2 aprilie, purtătoarea de cuvânt a PAS a declarat pentru NewsMaker că Victoria Cazacu, solicitată să-și depună mandatul de parlamentar, nu a depus o cerere în acest sens.

În acest caz raportat de CNA a fost chemat pentru a fi interogat și fiul lui Radu Mudreac, deputat din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care a confirmat această informație, menționând că la fiul său nu au avut loc percheziții. Grosu a propus BCS „să acorde atenție acestui lucru și să-i urmeze gestul” în privința deputatului Cazacu. În caz contrar, Grosu a promis că majoritatea parlamentară va reacționa la acest lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: