PAS cere demisia guvernatorului Băncii Naționale: „Sabotare în recuperarea banilor, obstrucționarea anchetei”
Full Article 2 minutes read

PAS cere demisia guvernatorului Băncii Naționale: „Sabotare în recuperarea banilor, obstrucționarea anchetei”

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) cere demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Octavian Armașu. Se întâmplă după audierile de astăzi, din Parlament, privind recuperarea banilor furați în frauda bancară, în cadrul cărora deputații PAS s-au arătat nemulțumiți acțiunile lui Armașu în acest proces. 

La scurt timp după audierile din Parlament, deputatul PAS Radu Marian i-a cerut lui Armașu, într-o postare pe Facebook, să-și dea demisia.

În rezultatul audierilor de azi din comisie și din plenul Parlamentului care au arătat probleme grave în activitatea conducerii BNM, sabotare în recuperarea banilor, angajarea și menținerea în funcție a unor oameni implicați în frauda bancară, și obstrucționarea anchetei, vă solicităm demisia, domnule Octavian Armașu”, a scris Radu Marian pe Facebook.

Precizăm că, astăzi, în plenul Parlamentului, au fost conducătorii Serviciului de Informații și Securitate, Băncii Naționale a Moldovei și Ministerului Finanțelor în privința procesului de recuperare a celor 13 miliarde de lei furate în frauda bancară.

Deputații PAS au criticat acțiunile guvernatorului BNM pentru recuperarea resurselor financiare furate. În mod special, parlamentarii s-au arătat nemulțumiți de faptul că Armașu nu i-a suspendat pe angajații BNM care sunt învinuiți în dosarul „frauda bancară”. La rândul său, Octavian Armașu a motivat că nu dispune de pârghii pentru a suspenda activitatea persoanelor respective. Detalii – AICI.

***

Octavian Armașu a preluat conducerea Băncii Naţionale a Moldovei din 30 noiembrie 2018, pe un termen de 7 ani. Candidatura lui Armașu a fost propusă de președintele Parlamentului de la acea vreme, ex-democratul Adrian Candu. Propunerea a fost susținută de 54 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: