PAS îl apără pe Spînu: „A fost supus unor falsuri din partea fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului”
Full Article 3 minutes read

PAS îl apără pe Spînu: „A fost supus unor falsuri din partea fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că Andrei Spînu, în ultima perioadă, „a fost supus unor denigrări și falsuri murdare”. Partidul declară că Spînu „a avut un rol esențial” în calitate de ministru în Guvernul Gavrilița și că „va avea în continuare un rol esențial în efortul țării noastre de a deveni membră UE. Precizările au fost făcute de PAS, pe 7 aprilie, în contextul ultimelor declarații ale lui Spînu despre atacurile asupra lui și persoanele care ar trebui să plece din sistem. 

„În ultima perioadă, vicepreședintele PAS Andrei Spînu a fost supus unor denigrări și falsuri murdare din partea fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului”, se arată în declarația partidului.

PAS mai spune că „Andrei Spînu este un membru cheie a conducerii Partidului Acțiune și Solidaritate și a avut un rol major în victoriile electorale din 2020 și 2021”.

„În calitate de ministru de ramură în guvernul Gavrilița, domnul Spînu a avut un rol esențial în consolidarea independenței energetice a Republicii Moldova și a depășirii cu brio a șantajului energetic rusesc fără precedent la care a fost supusă țara noastră în ultimele două ierni”, comunică partidul.

Reprezentanții PAS condamnă „tentativele de denigrare” împotriva lui Spînu și declară că acesta „va avea în continuare un rol esențial”.

„Condamnăm cu vehemență aceste tentative de denigrare împotriva colegului nostru. Andrei Spînu va avea în continuare un rol esențial în efortul țării noastre de a deveni membră UE în cel mai scurt timp. Reforma justiției va continua și va fi dusă la capăt. Suntem hotărâți să curățăm sistemul de elementele corupte crescute de regimurile oligarhice din trecut”, se mai menționează în declarația PAS.

***

În ajun, secretarul general al Președinției Andrei Spînu a spus că în ultima perioadă este supus unor atacuri. Potrivit lui, motivul este că atunci când Maia Sandu a ajuns la Președinție a declarat că „oamenii care au slujit regimul Plahotniuc și, în special, în structurile de drept trebuie să plece imediat din funcție”.

Prin urmare el a dat numele a 5 persoane din sistem care, potrivit lui Spînu, trebuie „să fie scoase din funcțiile pe care le au”. Totodată, Spînu a declarat că organele de drept se ocupă la moment „de declarațiile lui Șor mai mult decât ce a făcut Șor propriu-zis”, referindu-se la informațiile politicienilor fugari despre posibilele sale conturi din străinătate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: