PAS și Platforma DA – slogan identic la alegerile locale din capitală. Explicația candidaților
Full Article 3 minutes read

PAS și Platforma DA – slogan identic la alegerile locale din capitală. Explicația candidaților

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA), care se pregătesc pentru alegerile locale din 5 noiembrie, se pare că au același slogan în cadrul alegerilor locale din municipiul Chișinău. Cel puțin asta reiese din materialele distribuite de PAS și din imaginile publicate pe pagina de Facebook a lui Victor Chironda. Ambii pretendenți la conducerea capitalei promovează mesajul „Pentru un Chișinău European”.

Lilian Carp, reprezentantul partidului de guvernare și Victor Chironda, susținut de Platforma DA la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, promovează un mesaj identic în cadrul scrutinului planificat pentru 5 noiembrie.

Primele materiale cu imaginea lui Lilian Carp și sloganul „Pentru un Chișinău European” au fost distribuite în capitală la mijlocul lunii iunie.

PAS și Platforma DA - slogan identic la alegerile locale din capitală. Explicația candidaților

NewsMaker

Cu toate acestea, PAS susține că nu a început campania electorală.

„Informarea cetățenilor, discuțiile și comunicarea despre problemele locuitorilor din Municipiul Chișinău este o rutină, pe care echipa PAS o face fără a aștepta campaniile electorale. Acest proces democratic, care nu include solicitarea votului sau alte intenții ce încalcă codul electoral, este o normalitate într-un stat democratic. Problemele cetățenilor trebuie să se regăsească pe agenda publică și să fie soluționate”, a declarat pentru NM Sergiu Bejenari, purtător de cuvânt al fracțiunii PAS în CMC, pe 4 iulie, după ce Partidul Național Moldovenesc a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), acuzând formațiunea că ar fi încălcat legea electorală prin distribuirea pliantelor.

Pe 3 iulie, într-o conferință de presă, Victor Chironda a anunțat că va candida la funcția de primar din partea formațiunii Platforma DA. Pe 5 iulie, pe pagina de Facebook a lui Victor Chironda a apărut sloganul „Pentru un Chișinău European”.

PAS și Platforma DA - slogan identic la alegerile locale din capitală. Explicația candidaților

Facebook/Victor Chironda

Contactat de NM pentru un comentariu cu privire la mesajul promovat și faptul că este identic cu cel al PAS, Chironda a precizat:

„Eu nu cunosc ce slogan are dl Carp. Eu am mai bine de 10 ani de când promovez ideea de oraș european. Am făcut studii în Europa și am revenit acasă ca să le aplic. Pentru mine este evident că fără un Chișinău european, este imposibilă Moldova europeană. Ivan Ceban la primăria Chișinău este adevăratul pericol pentru parcursul european al Republicii Moldova. Este evident că la nivelul Chișinăului e nevoie de o alternativă pro-europeană, competentă și motivată să ofere soluții pentru orășeni. Sloganul meu reflectă anume această idee”.

Am solicitat un comentariu și din partea PAS, însă reprezentantul formațiunii Sergiu Bejenari s-a limitat la un răspuns laconic: „Europa este a tuturor”.

***

Alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie. Potrivit CEC, campania electorală va începe la data înregistrării concurenților electorali, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării.

Pentru funcția de primar al municipiului Chișinău au anunțat, până la această oră, că vor candida:

– Ruslan Codreanu – Partidul „Puterea Oamenilor”;
– Lilian Carp (PAS);
– Tatiana Bordeianu (PACE);
– Mihail Bagas – Mișcarea social-politică „Liga Orașelor și Comunelor”;
– Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”
– Victor Chironda –  Platforma DA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: