PAS, sprijinit financiar de donatori fără venituri declarate la FISC? Formațiunea reacționează în urma unei scrisori a Procuraturii Anticorupție
Full Article 2 minutes read

PAS, sprijinit financiar de donatori fără venituri declarate la FISC? Formațiunea reacționează în urma unei scrisori a Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție a solicitat Comisiei Electorale Centrale să verifice rapoartele financiare ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în lista cărora s-ar regăsit 147 de donatori, care nu au avut nici o sursă de venit. La rândul său, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție și susține că au avut sute de donatori din diasporă care nu au cum să aibă venituri declarate la autoritățile fiscale din țară.

Potrivit unei investigații ,,Cu Sens”, circa 147 de persoane care apar în lista donatorilor PAS, nu au avut nici o sursă de venit declarată la Serviciul Fiscal de Stat sau au avut venituri mai mici decât sumele donate.

La rândul său, PAS menționează că în timpul campaniei electorale din 2021, au avut sute de donatori din diasporă care, nu au cum să aibă venituri declarate la autoritățile fiscale din țară.

„Lucru care poate fi verificat foarte ușor. Am reușit să ajungem din poartă în poartă cu materiale informative datorită donațiilor a mii de cetățeni, inclusiv din diasporă. Mereu am respectat legea și așa o vom face mereu. PAS a fost și este transparent și foarte atent în tot ce ține de finanțarea partidului. Noi am luptat și vom lupta mereu pentru corectitudine și transparență în finanțarea formațiunilor politice și nu vom accepta niciodată să fim puși în aceeași oală cu partidele hoților și a criminalilor”, scrie PAS.

Totodată, partidul informeacă că pe site-ul oficial al partidului – unpaspentru.md, puteți găsi toate rapoartele noastre financiare cu toate detaliile.

Documentul a fost publicat de portalul PulsMedia.md.

PAS, sprijinit financiar de donatori fără venituri declarate la FISC? Formațiunea reacționează în urma unei scrisori a Procuraturii Anticorupție

PulsMedia.md

NM a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție cu privire la autenticitatea documentului, însă până în momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și a obținut 63 de mandate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: