Pasha Parfeni, ținta escrocilor, după ce a încercat să vândă o masă online: „Fiți prudenți”
Full Article 3 minutes read

Pasha Parfeni, ținta escrocilor, după ce a încercat să vândă o masă online: „Fiți prudenți”

Interpretul Pasha Parfeni anunță că a fost la un pas să devină victima unei escrocherii pe internet, după ce a încercat să vândă o masă din lemn masiv pe o platformă de vânzări și cumpărări online. Parfeni spune că escrocii l-ar fi contactat la scurt timp după ce a făcut public anunțul. Singura condiție impusă a fost ca banii să fie transferați în contul lui Parfeni prin intermediul Poștei Moldova. Tot ce trebuia să facă interpretul pentru a-și primi așa zișii banii era să completeze un chestionar cu datele sale personal, inclusiv bancare, pe un site fake, identic cu cel al Poștei Moldovei.

„Am fost contactat astăzi de o persoană care nu a negociat prețul. Din start, asta a fost foarte ciudat pentru mine, de obicei oamenii totuși negociază. Persoana a zis: hai că o cumpăr, îmi place, vreau o livrare prin Poșta Moldovei, îți transmit acum un „blank” pe care îl completezi, primești banii pe card, etc. Uitați-vă mai departe, pentru că este o fraudă foarte bine gândită”, a declarat Pasha Parfeni.

Interpretul a demonstrat în live-ul de pe o rețea de socializare cum a fost nevoit să își introducă datele personale, dar și datele de pe card, pe linkul fake. Parfeni susține că a fost mirat că i s-a cerut să introducă, inclusiv, datele din CVV/CVC (nr: codul de securitate, format din trei cifre).

„Am completat până la urmă CVV-ul deoarece am fost foarte curios. Am folosit un card care nu are deloc bani pe el. Atunci am primit o notificare care spune că fondurile nu pot fi creditate, pentru că, atenție, în momentul tranzacției soldul contului personal trebuie să fie mai mare de 2 mii lei. Adică cum așa? Eu trebuie să primesc banii, dar contul meu trebuie să aibă bani?. După asta mi-am dat seama că este pur și simplu o fraudă foarte bine organizată și foarte bine desenată”, a mai spus interpretul.

Pasha Parfeni a făcut în acest context apel la urmăritorii săi: „Fiți prudenți, vă rog!”.

Precizăm că Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a atenționat recent cetățenii despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul site-urilor false. Potrivit sursei, răufăcătorii creează site-uri false, identice cu site-urile companiei și primesc date personale sub pretextul plății unui avans pentru o achiziție sau colet. În rezultat, clienții rămân fără banii de pe cardurile bancare. Poșta Moldovei precizează că  nu participă la tranzacții de acest gen și nu solicită datele cardurilor bancare ale beneficiarilor pentru achitarea serviciilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: