Patinoar, carusel și concert cu invitați din România. Programul sărbătorilor de iarnă în Chișinău
Full Article 3 minutes read

Patinoar, carusel și concert cu invitați din România. Programul sărbătorilor de iarnă în Chișinău

Concerte cu invitați speciali, inclusiv din România, carusel și patinoar în aer liber – sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de municipalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Primăria Chișinău informează că pregătirile sunt în toi, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) – acolo unde are loc amenajarea Pomului și a Târgului de Crăciun.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a invitat cetățenii în PMAN, pe 23 decembrie – zi în care vor fi aprinse luminițele pe start și va fi inaugurat Târgul de Crăciun. Sărbătoarea va începe la ora 17:00, cu un concert susținut de artiști emeriți din Moldova. Primăria anunță că va amenaja mai multe zone de distracție pentru cei mici, și nu doar.

Pe 23 decembrie, pe scena din PMAN vor urca: Corala „Vocile Primăverii”, Ansamblul de Violoniști „Divertisment”, pianiștii Iurie Mahovici şi Anatol Lapicus, Ethno Republic cu Marcel Ștefăneț, Nelly Ciobanu, Cornelia Ștefăneț, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, Dara, trupa „Brio Sonores”, Aurel Chirtoacă, Adrian Ursu, Ion şi Ruxanda Rață, Cristina şi Sofia Scarlat, Viorica Lupu şi Ansamblul folcloric „Opincuța”.

Seara va culmina cu un recital susținut de Ștefan Bănică Junior, din România.

Cetățenii sunt așteptați în PMAN și în seara de Revelion, pe 31 decembrie, începând cu ora 20:30, la spectacolul muzical „Feerie de Revelion”.

Petrecem anul vechi și întâlnim anul 2024 alături de artiștii preferați Orchestra Moş Crăciunilor, Frații Advahov și Zinaida Julea, Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Fluieraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul folcloric „Romanița”, Ansamblul etnofolcloric „Ialoveneanca”, Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac, Satohi, Dara, dar şi cete de colindători şi dansatori.

Invitatul special, care va urca pe scena din PMAN în seara de Revelion, este Carla’s Dreams.

În ajun de Crăciun de rit vechi, pe 6 ianuarie, în PMAN, sunteți invitați, începând cu ora 18:00, la Spectacolul de muzică populară şi obiceiuri de iarnă „Creștini, Crăciunul a Sosit!”

Vor evolua: Orchestra de muzică populară „Folclor”, prim-dirijor Petre Neamțu şi soliștii Vasile Iovu, Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Vasile Rusu, Anatol Nunu, Viorica Moraru, Sorin Zberea, Diamanta Paterău, Valentin Butucel și Valentina Rusu, Maria Stoianov și Studioul „Buciumul”, Fanfara „Chișinău” cu Igor Rusu și Ansamblul folcloric „Romanița”, Orchestra de muzică populară „Moldovlaska” şi Adriana Ochișanu, Iulian Corochi, Corina Țepeș, Igor Cuciuc, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”.

Primăria capitalei anunță că, pe lângă Pomul de Crăciun, Târgul de Crăciun și spectacolele muzicale, în Piață Marii Adunări Naționale și în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, cu ocazia sărbătorilor de iarnă va fi amenajat un patinoar, carusel, o zonă pentru a face fotografii și multe altele.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: