Patru acorduri interstatale semnate între Chișinău și Ankara. Ce prevăd documentele
Full Article 2 minutes read

Patru acorduri interstatale semnate între Chișinău și Ankara. Ce prevăd documentele

Patru acorduri interstatale au fost semnate între Republica Moldova și Turcia, în urma vizitei delegației Chișinăului, în frunte cu președintele Igor Dodon, în Turcia. Potrivit unui comunicat publicat ieri, 30 decembrie, pe site-ul guvernului, scopul vizitei a fost participarea la Reuniunea Consiliului de cooperare strategică de nivel înalt Republica Moldova – Republica Turcia.

Reuniunea Consiliului de cooperare strategică a fost co-prezidată de către Președintele RM,  Igor Dodon și Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. În cadrul evenimentului au fost semnate 4 acorduri interstatale:

1. Acordul privind instituirea reciprocă a centrelor culturale şi activitatea acestora – semnat de Ministrul Aureliu Ciocoi;

2. Acordul în domeniul formării şi instruiri personalului din organele de drept – semnat de Ministrul Pavel Voicu;

3. Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere – semnat de Ministrul Pavel Voicu;

4. Acordul interguvernamental în domeniul transportului internaţional combinat de mărfuri – semnat de Ministrul Anatol Usatîi.

Oficialii au stabilit că următoarea ședință a Consiliului va avea loc în Republica Moldova, în anul 2021.

Precizăm că o delegație a Republicii Moldova, din care a făcut parte președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, precum și alți miniștri și demnitari de stat au efectuat o vizită oficială în Turcia. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: