Pavel Filip: „Eu cred că următoarea coaliție poate fi formată doar din PD și PAS”
Full Article 2 minutes read

Pavel Filip: „Eu cred că următoarea coaliție poate fi formată doar din PD și PAS”

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, consideră că următoarea coaliție din parlament poate fi formată doar din PDM și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „Puterea a patra”, marți, 1 iunie.

„Eu cred că următoarea coaliție poate fi formată doar din PD și PAS. Vreau să lăsăm deoparte sondajele. Eu am văzut atâtea sondaje. În primul rând, eu cred că ele sunt manipulatorii”, a spus Pavel Filip.

Fiind întrebat de ce PAS nu trebuie lăsat să obțină o majoritate la parlamentare, Filip a spus că „o singură formațiune nu poate conduce bine o țară, într-un mod democratic”.

„Ulterior, aceste formațiuni alunecă în altă extremă. Cele mai bune guverne sunt cele de coaliție, pentru că acolo pot fi puse în aplicare toate mecanismele de echilibrare”, a precizat liderul democrat.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba despre Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor, Partidul Acasă Construim Europa, Partidul „Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: