PDM îl va acţiona în judecată pe Renato Usatîi „pentru afirmaţiile sale calomnioase şi false”
Full Article 2 minutes read

PDM îl va acţiona în judecată pe Renato Usatîi „pentru afirmaţiile sale calomnioase şi false”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) îl va acționa în judecată pe liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă publicat pe 8 decembrie, în urma declarațiilor pe care le-a făcut primarul de Bălți în cadrul unei emisiuni televizate. 

Ce a spus Usatîi?

În cadrul ediției din 7 decembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Renato Usatîi a declarat că PDM ar trebui interzis prin lege și că „Vladimir Plahotniuc a organizat o grupare criminală care se numea PDM”. În opinia acestuia, indiferent cum se numesc și cine e acum în Pro Moldova sau Pentru Moldova, pentru el – toți acei deputați rămân din PDM.

„Când am văzut că Filip cheamă oamenii la protest, m-a durut inima. Pașa Filip ar fi trebuit să scrie rudelor să îi aducă colete la închisoare, dacă eu aș fi la putere”, a mai spus Usatîi.

Primarul de Bălți a mai spus că ar trebui interzis prin lege și Partidul „ȘOR”.

Reacția PDM

PDM a venit cu o replică oficială și a anunțat că îl va acționa în judecată pe Renato Usatîi.

„Dincolo de atacul de imagine, considerăm că Renato Usatîi are și un scop politic clar, la care ne vom referi în detalii în viitorul apropiat. Facem apel și pe această cale către opinia publică și instituțiile media să nu se lase induse în eroare de informațiile calomnioase pe care unii așa-ziși actori politici le promovează pornind de la interesele înguste pe care le au”, au precizat reprezentanții PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: