PDM va vota pentru un nou premier, dar cu anumite condiții. Concluziile PDM după întâlnirea cu președintele
Full Article 2 minutes read

PDM va vota pentru un nou premier, dar cu anumite condiții. Concluziile PDM după întâlnirea cu președintele

PDM este pregătit să voteze candidatura unui nou prim-ministru, indiferent din partea cărei formațiuni politice va veni propunerea. Declarația a fost făcută de președintele partidului, Pavel Filip, care a precizat că singura condiție este ca noul executiv să continue programele sociale inițiate de democrați și care au fost stopate de premierul Maia Sandu, precum și respectarea și aplicarea Acordului de Asociere cu UE. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 noiembrie, după consultările cu președintele Igor Dodon. 

Pavel Filip a mai spus că PDM nu va face coaliție în parlament cu niciun partid, cel puțin în timpul apropiat. „Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare, în primul rând pentru că PD își are propria agendă. Suntem într-un proces profund de resetare sau reformare a PDM, vrem să ducem până la captă acest proces, apoi vom fi pregătiți”, a precizat democratul.

Amintim că mai devreme, șeful statului s-a întâlnit cu reprezentanții fracțiunilor PSRM și ACUM.

Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi a declarat că PSRM își dorește păstrarea majorității parlamentare cu blocul ACUM, iar în caz contrar, partidul pe care îl reprezintă ar putea vota un guvern tehnocrat.

De cealaltă parte, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a declarat, după consultări, că Igor Dodon va desemna un prim-ministru tehnocrat.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, în urma unei moțiuni de cenzură votată de PSRM și PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: