Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri locale noi în 13 localități, inclusiv în municipiul Bălți
Full Article 2 minutes read

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri locale noi în 13 localități, inclusiv în municipiul Bălți

Pe 21 noiembrie 2021 vor avea loc alegeri locale noi în 13 localități, inclusiv în municipiul Bălți. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței din 7 septembrie.

În total, în data de 21 noiembrie 2021, vor avea loc alegeri locale noi în 13 localități: satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hâncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca, raionul Căușeni; comuna Hîrtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău, comuna Pîrlița și satul Călinești, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni și municipiul Bălți.

Amintim că primarul mun. Bălți Renato Usatîi și-a anunțat demisia în data de 12 iulie. Pe 2 septembrie, acesta a organizat o întâlnire în fața Primăriei Bălți cu locuitorii municipiului și a precizat că alegerile noului edil se vor desfășura pe 21 noiembrie.

Politicianul s-a declarat dezamăgit de faptul că locuitorii municipiului Bălți au preferat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în locul blocului său în cadrul alegerilor parlamentare. La fel, Usatîi a demisionat din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a obținut 4,10% din sufragii la alegerile parlamentare din 11 iulie. La Bălți, acesta a adunat 22,68% din voturi, clasându-se pe locul trei după BECS (40,17%) și PAS (27,34%).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: