Pe cine sunt gata să voteze moldovenii la alegerile prezidențiale? Sondaj IRI
Full Article 1 minutes read

Pe cine sunt gata să voteze moldovenii la alegerile prezidențiale? Sondaj IRI

La alegerile prezidențiale din toamnă, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova – 34% – ar vota pentru actualul președinte Maia Sandu. Șefa statului este urmată de ex-președintele țării, socialistul Igor Dodon, pentru care și-ar da votul 18% din alegători. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), care a fost publicat pe 15 iulie. 

Potrivit sondajului, 34% dintre respondenți sunt gata să voteze pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale, iar pentru Igor Dodon – 18%.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și fostul prim-ministru Ion Chicu ar acumula câte 5% din voturi în cadrul alegerilor prezidențiale. Aceștia sunt urmați de primarul Chișinăului Ion Ceban, oligarhul fugar Ilan Șor și fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care au obținut câte 4%. Alte 4% dintre respondenți au declarat că nu vor merge la vot, în timp ce 16% au fost indeciși.

Pe cine sunt gata să voteze moldovenii la alegerile prezidențiale? Sondaj IRI

Sondajul a fost realizat de Institutul Republican Internațional în perioada 23 mai – 13 iunie, pe un eșantiona de 1 225 de respondenți. Marja de erorare constituie +/- 2,8%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: