Pe fundalul perchezițiilor, deputații s-au întrunit în ședință LIVE
Full Article 2 minutes read

Pe fundalul perchezițiilor, deputații s-au întrunit în ședință LIVE

Deputații s-au întrunit în ședință. Se întâmplă pe fundalul informațiilor despre perchezițiile din cadrul Legislativului, într-un dosar pentru trădare de patrie. Pe 31 iulie are loc ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2024. Deputații urmează să examineze 31 de proiecte. Printre acestea: numirea lui Petru Rotaru în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, totodată – demisia unei deputate. 

Pe ordinea de zi a Parlamentului este inclusă ratificarea a două acorduri de asistență financiară acordată de Banca Mondială țării noastre. Totodată, Parlamentul urmează să aprobe în lectură finală politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025.

Pe agenda Parlamentului figurează și unele numiri în funcție: Petru Rotaru în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Diana Lapteacru – vicepreședintă a Plenului Consiliului Concurenței, Ionel Sîrghii – membru al Plenului Consiliului Concurenței. Parlamentul urmează să ia act și de demisia deputatei Mariana Lucrețeanu, care a fost numită în calitate de secretară de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Menționăm, pe 31 iulie, mascații de la Serviciul de Informații și Securitate, împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), desfășoară percheziții la Parlament. Potrivit surselor NewsMaker, acțiunile au loc într-un dosar pentru trădare de patrie. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: