Pe jos și desculț de la Florești la Chișinău. Aventura în care a pornit un antreprenor și fiul său (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Pe jos și desculț de la Florești la Chișinău. Aventura în care a pornit un antreprenor și fiul său (FOTO)

Antreprenorul Dmitrii Voloșin, care acum doi ani a uimit o lume întreagă după ce a alergat 50 de kilometri la temperatura de -60° C, a pornit într-o nouă aventură. Împreună cu fiul său Mihail, și-a propus să străbată, pe jos, drumul de la Florești la Chișinău. În mare parte, aceștia se deplasează desculț și fără mijloace financiare. În prima zi, aceștia au parcurs 30 de kilometri.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, antreprenorul a menționat că fiul său îl ruga de mult timp să meargă într-o expediție, însă programul încărcat și treburile zilnice îl făceau să tot amâne momentul.

„Gata, am decis, mergem. Și nu pur și simplu mergem, dar MERGEM! Desculț prin Moldova. Din Florești (am locuit acolo când eram de vârsta lui Mișa) până acasă, la Chișinău, unde ne vor aștepta fetele cu o tartă. Mai am un scop – să îi arăt fiului meu Moldova așa cum nu a mai văzut-o. Cinci zile și 150 de kilometri pe drumuri, poteci, prin câmpuri, păduri, ape, să ne întîlnim cu oamenii și animalele, prin sate și orașe, mănăstiri și casele oamenilor buni, gata să ne adăpostească”, a scris Voloșin.

Potrivit acestuia, prima zi a fost foarte lungă și dificilă: „Am făcut cam 37 de mii de pași (30 km) și am ars 4000 de calorii. Am la un călcâi o gaură mică, iar piciorul lui Mișa nu se îndoaie cum trebuie. Însă a meritat. Am studiat fântânile, tehnica de a țese covoare, am mers desculț pe stânci și am făcut îngeri în noroi. Pe drum am întâlnit mulți oameni de treabă. Astăzi continuăm să mergem prin ploaie”, a scris antreprenorul.

Dmitrii Voloșin are 46 de ani și este fondatorul companiei „Simpals”. De asemenea, este amator de sport și participă la maratoane în toată lumea. În 2019, acesta a reuşit să alerge 50 de km în unul dintre cele mai reci puncte de pe glob – localitatea Oymyakon (Republica Sakha, Rusia), unde sunt înregistrate temperaturi de până la –71°C. Cursa a avut, în primul rând, un scop caritabil — colectarea de fonduri pentru o fetiță care suferă de paralizie cerebrală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: