Pe trei sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina au demarat lucrări de reparație (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Pe trei sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina au demarat lucrări de reparație (FOTO)

Pe trei sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina, parte a Coridorului 10, în această primăvară au demarat lucrări de îmbunătățire şi renovare. Administrația de Stat a Drumurilor a publicat pe 11 mai fotografii de pe șantier.

Proiectul privind reabilitarea segmentelor de drum, cu o lungime totală de 36,5 km, prevede reconstrucția și ranforsarea îmbrăcămintei rutiere existente, construcția a 21 de pavilioane auto de așteptare a transportului public şi a peste 1600 m de trotuar, supralărgirea terasamentului pe unele sectoare de drum, instalarea a peste 1700 de indicatoare rutiere noi, reparația și construcția a 36 de podețe.

Potrivit lui Veaceslav Potop, director general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), organizarea șantierului de construcție și lucrările executate pentru moment sunt conforme planului. În prezent, pe sectoarele de drum ce traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina, se desfășoară lucrări la terasamente, de defrișare și așternere a straturilor de bază.

Contractul privind îmbunătățirea tronsoanelor a fost încheiat cu o companie din Turcia la începutul lunii septembrie a anului 2020, iar lucrările propriu-zise au demarat la sfârșitul lunii martie a anului curent. Proiectul are o valoare de peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit de Banca Mondială în cadrul „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale”.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: