„Familia este o alianță exclusivă dintre bărbat și femeie – tată și mamă”. PSRM cere modificarea Constituției (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Familia este o alianță exclusivă dintre bărbat și femeie – tată și mamă”. PSRM cere modificarea Constituției (VIDEO)

Partidul Socialiștilor (PSRM) va colecta până la sfârșitul zilei de 13 mai numărul de semnături necesare, după care va înregistra un proiect de lege pentru modificarea Constituției. Potrivit deputatului Vasile Bolea, inițiativa prevede interzicerea înregistrării căsătoriilor între persoanele de același sex, precum și accentuarea faptului că noțiunea de „familie” presupune o alianță dintre o femeie și un bărbat. De asemenea, socialiștii vor să fie introdusă pedeapsa penală pentru „propaganda homosexualității”.

Proiectul legislativ de modificare a Constituției a fost prezentat pe 13 mai de către deputații socialiști Vasile Bolea, Alla Darovanaia și Vladimir Odnostalco. Mai exact, este vorba despre art. 48 din Legea Supremă a țării.

„În calitate de părinte a doi copii, acest lucru mă deranjează și pe mine și pe alți colegi. La nivel legislativ, Constituția consfințește că familia este întemeiată în baza relației dintre bărbat și femeie. În același timp, considerăm că Constituția urmează a fi îmbunătățită la acest capitol. Venim cu ideea de a modifica art. 48 din Constituție, unde să indicăm că statul interzice înregistrarea căsătoriilor între partenerii de același sex și că părinții sunt mama-părinte de sex feminim și tata-părinte de sex masculin”, a declarat Bolea.

Socialiștii au menționat că unele forțe încearcă să introducă anumite „valori netradiționale”, care „bat în temelia societății per ansamblu”.

„Fiecare copil trebuie să fie crescut și educat doar în familie, iar familia este o alianță exclusivă dintre bărbat și femeie – tată și mamă”, a completat deputata Alla Darovannaia.

Deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a adăugat că proiectul de lege va include o prevedere privind introducerea pedepsei penale pentru „propaganda homosexualității”. De asemenea, acesta pledează împotriva educației sexuale în școli, în contextul predării informației despre homosexualitate.

„În prezent, noțiunea de „homosexualitate” și toate aceste perversiuni sexuale, ca să utilizez termenul științific, nu sunt interzise prin legislație. Noi propunem interzicerea, introducerea pedepsei penale, inclusiv pentru presa care promovează asta. Nu este normal în societatea noastră. Imaginați-vă că sunteți părinte și vedeți la TV o emisiune care învață așa ceva. Nu vreau ca în școlile noastre să fie ce este în țările vecine”, a declarat Odnostalco.

Anunțul despre inițiativa legislativă a fost făcut încă pe 27 aprilie de către Igor Dodon. La scurt timp după declarația socialistului, Organizaţia GENDERDOC-M, care militează pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din R. Moldova a venit cu o reacție. Reprezentanții organizației au menționat că PSRM urmărește infiltrarea fricii în electorat și manipularea alegătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: