Pensiunea mistuită de flăcări în România: bilanțul victimelor a ajuns la 7 morți. Încă o persoană mai este căutată
Full Article 2 minutes read

Pensiunea mistuită de flăcări în România: bilanțul victimelor a ajuns la 7 morți. Încă o persoană mai este căutată

Bilanțul victimelor de la pensiunea mistuită de flăcări în România a ajuns la 7 morți, trei copii și patru adulți, scrie presa română. În continuare este căutată o a opta persoană dispărută. 

Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului de la Ferma Dacilor au fost identificate pe baza probelor ADN, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, relatează hotnews.ro.

Căutările continuă în cazul celei de-a opta persoane, dar acestea sunt îngreunate din cauza faptului că în zonă sunt doar resturi carbonizate, din care nu se distinge ce poate fi cadavrul unui om şi ce sunt materiale arse.

Alte două persoane au fost transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Criminaliștii au ajuns miercuri dimineață la fața locului pentru a continua cercetările. În paralel, relatează presa română, sunt în derulare audieri.

Presa română mai scrie că pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

Incendiul a izbucnit marți dimineața, a doua zi de Crăciun pe stil nou, la o pensiune din satul Tohani, județul Prahova din România. În total, 26 de persoane erau la pensiunea afectată de incendiu. Presa română a scris că pensiunea turistică funcționează de 11 ani și este deținută de un om de afaceri din România. Atracția turistică are aproximativ 30 de camere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: