„Pentru ca l-am huiduit pe Chicu?!”. Chirtoacă, vizat într-un proces contravențional, după întâmpinarea convoiului cu ajutor umanitar din România
Full Article 2 minutes read

„Pentru ca l-am huiduit pe Chicu?!”. Chirtoacă, vizat într-un proces contravențional, după întâmpinarea convoiului cu ajutor umanitar din România

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este vizat într-un proces contravențional, după ce a participat la întâmpinarea convoiului umanitar din România care a avut loc pe 7 mai. Anunțul a fost făcut chiar de către Chirtoacă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Atunci, un grup de reprezentanți ai opoziției au participat la un protest care a avut loc în timpul evenimentului de înmânare a lotului de ajutor umanitar din România. Manifestanții s-au declarat nemulțumiți că autoritățile au optat pentru locul respectiv, situat în apropierea podului din cartierul Telecentru, în locul Pieței Marii Adunări Naționale.

Polițiștii sectorului Centru au înregistrat un proces contravențional și l-au invitat pe fostul primar al capitalei la inspectorat, pentru declarații. Acesta ar urma să se prezinte în data de 1 iunie. Dorin Chirtoacă a publicat actul pe pagina sa de Facebook.

„În legătură cu întâmpinarea, spontană, a convoiului umanitar din România, sub „Podul Rușinii” de la Telecentru, ca urmare a refuzului de a fi primit în PMAN, ne-am ales cu un dosar administrativ. Sau poate pentru ca l-am huiduit pe Chicu?! Ori pentru că am ascultat „Deșteaptă-te române” și „Fratele meu de peste Prut”?!”, a scris Dorin Chirtoacă.

Amenda pentru faptul ca am ascultat “Desteapta-te romane”?!In legatura cu intampinarea, spontana, a convoiului…

Gepostet von Dorin Chirtoacă am Freitag, 29. Mai 2020

Amintim că cele 20 de camioane, care transportau ajutoare medicale pentru Republica Moldova, au ajuns la Chișinău pe 7 mai.

La ceremonie au participat mai multe persoane cu drapelul României, inclusiv reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Unității Naționale și Partidului Liberal.

În momentul apariției premierului Ion Chicu, unii participanți l-au huiduit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: