VIDEO „Apreciem enorm generozitatea fraților noștri”. Ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordată de România
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Apreciem enorm generozitatea fraților noștri”. Ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordată de România

Convoiul de 20 de camioane, care transportă ajutoare medicale pentru Republica Moldova, a ajuns la Chișinău. Ceremonia de prezentare a avut loc sub podul de la Telecentru. Totodată, la fața locului s-au adunat mai multe persoane cu drapelul României. Aceștia au scandat „mulțumim” și „unire”, iar când și-a făcut apariția premierul Ion Chicu, aceștia l-au huiduit.

Totodată, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Unității Naționale și Partidului Liberal.

„Mulțumesc din inimă poporului român pentru acest efort frățesc. Apreciem enorm generozitatea fraților noștri și înțelegem bine că valoarea acestui ajutor este mult mai mare pentru că este oferit în situația când la toți le este greu”, a declarat premierul Ion Chicu.

„Suntem într-un moment când România a arătat că a fost și este cel mai apropiat partener al Republicii Moldova. Cu onoare fac parte din această misiune umanitară, un ajutor care constă în medicamente, 500 de mii de măști FFP2, 25 de mii de combinezoane, 5000 de ochelari, 5000 de viziere. Avem 10 izolete în acest moment și avem 40 de mii de litri de alcool sanitar, precum și 25 de mii de litri de biocid”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul român al Sănătății.

Precizăm că valoarea donației este de 3,5 milioane euro.

Menționăm că astăzi, 7 mai, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a criticat autoritățile pentru faptul că nu vor întâmpina convoiul în Piața Marii Adunări Naționale.

Встреча гуманитарной помощи из Румынии, акция поддержки. Стрим NM.

Gepostet von NewsMaker.md am Donnerstag, 7. Mai 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: