Pentru că nu cunoaște limba română, grupul de inițiativă al Ludmilei Corsun la prezidențiale a fost respins de CEC
Full Article 2 minutes read

Pentru că nu cunoaște limba română, grupul de inițiativă al Ludmilei Corsun la prezidențiale a fost respins de CEC

Comisia Electorală Centrală a respins, pe 24 august, înregistrarea grupului de inițiativă care susține candidatura independentă a Ludmilei Corsun la alegerile prezidențiale.  Principalul motiv este că aceasta nu cunoaște suficient de bine limba română. Corsun susține că face cursuri, iar până pe 20 septembrie va vorbi bine limba română.

Prezentă la ședința Comisiei Electorale Centrale, Ludmila Corsun a menționat că își îmbunătățește cunoștințele de limba română și că va avea un nivel mai bun până pe 20 septembrie. Cu toate acestea, ea nu a putut răspunde în română la întrebarea privind obținerea vizei de reședință în Republica Moldova.

În ajutor i-a venit președinta grupului de inițiativă, Ecaterina Gadarag, care susține că Corsun învață limba și are progrese vizibile.

În cele aproximativ 20 de zile de când a început lecțiile, cred că a progresat semnificativ. Sunt alături de ea în fiecare zi, o încurajez să citească și să-și exprime clar gândurile”, a afirmat  Gadarag.

***

Ludmila Corsun, care este președinta „Autonomiei Federale național-culturală a Moldovenilor din Rusia”, și-a anunțat intenția de a candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, în seara zilei de 21 august.

Despre Ludmila Corsun se știe că este o persoană publică și avocat. A trăit în afara țării mai bine de 20 de ani, îl susține pe președintele rus Vladimir Putin și invazia asupra Ucrainei, pe care acesta a început-o. De asemenea, ea a elaborat un program pentru construirea unui sat moldovenesc în străinătate.

Precizăm că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova se vor desfășura în data de 20 octombrie. Concomitent, va avea loc referendumul constituțional privind integrarea europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: