„Complot împotriva statului de drept”. Pentru Moldova nu îl va susține pe Igor Grosu
Full Article 2 minutes read

„Complot împotriva statului de drept”. Pentru Moldova nu îl va susține pe Igor Grosu

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și mai mulți deputați neafiliați care au părăsit Partidul Democrat, apoi grupul Pro Moldova, nu îl va susține pe Igor Grosu la funcția de premier. Anunțul a fost făcut cu scurt timp înainte de ședința planară a parlamentului din 25 martie, în cadrul căreia prim-ministrul desemnat își va prezenta echipa și programul de guvernare.

Anunțul a fost făcut de către deputata Ruxanda Glavan: „Acest guvern nu își dorește să fie votat și nu a întreprins nicio măsură reală pentru a se asigura că astăzi va acumula 51 de voturi. Plimbatul de ieri prin birourile fracțiunilor trebuia să se termine cu un exercițiu matematic simplu – număratul voturilor. (…) Această șarlatanie politică se va consuma astăzi. Deputații din Platforma „Pentru Moldova” nu va susține guvernul Grosu”.

Deputata a denunțat „un complot împotriva statului de drept”: „Nu vom fi parte a unui complot împotriva statului de drept, când se încearcă preluarea puterii în stat de către un grup minoritar, în timp ce există o majoritate parlamentară care susține un alt candidat. Reiterăm sprijinul pentru Vladimir Golovatiuc”.

O decizie similară a anunțat cu câteva minute mai devreme și Partidul Socialiștilor (PSRM).

Este a doua tentativă a legislativului de a învesti un guvern după demisia fostului prim-ministru Ion Chicu. În februarie, președinta țării Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, însă aceasta nu a fost susținută de către deputați. Pe 24 martie, PSRM a atacat la Curtea Constituțională decretul prin care a fost desemnată Natalia Gavrilița.

Potrivit Constituției, după două tentative eșuate de învestire a unui nou legislativ, este dizolvat parlamentului și sunt organizate alegeri legislative anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: