„Pentru noi este un compliment”. Reacția lui Dodon după ce PSRM a fost remarcat pentru viziuni homofobe (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Pentru noi este un compliment”. Reacția lui Dodon după ce PSRM a fost remarcat pentru viziuni homofobe (VIDEO)

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon consideră că premiul oferit de comunicatea LGBT+ deputaților PSRM, pentru viziuni homofobe, constituie „un compliment” pentru aceștia. În cadrul video blogului său din 18 iunie, socialistul a reiterat că formațiunea sa pledează pentru „apărarea familiilor tradiționale”.

„Noi am lansat mai multe inițiative legate de familiile tradiționale. Cunoașteți că cei de dreapta susțin altfel de valori. Au lansat săptămâna minirităților sexuale în țara noastră. Eu sunt categoric împotrivă. Văd că au dat și unele premii, nu știu ce „tazic” (lighean, R.Red.) deputaților noștri. Cred că este un compliment faptul că deputații noștri au fost apreciați pentru faptul că luptă pentru valorile noastre tradiționale”, a completat Igor Dodon.

Socialistul și-a îndemnat susținătorii să participe la manifestările consacrate „Zilei Familiei”, care se vor desfășura în weekend.

Precizăm că, în perioada 15-20 iunie, în Moldova se desfășoară Festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride”. Acesta nu este organizat de vreo formațiune politică, ci de Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”, prima organizaţie pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din țara noastră.

Pe 16 iunie, Centrul a oferit premiile „Strachina de Jmalț”. Evenimentul a ajuns, în 2021, la cea de-a treia ediție. Trofeele au fost decernate, tradițional, persoanelor publice care și-au exprimat în repetate rânduri dezacordul cu drepturile egale ale persoanelor LGBT+ din Republica Moldova. În acest an, au fost menționați deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, consilierul municipal PSRM Dinari Cojocaru și ex-deputatul PPCD Iurie Roșca. De asemenea, PSRM a fost apreciat cu un trofeu special.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: