Comunitatea LGBT+ a oferit premii politicienilor cu viziuni homofobe. PSRM s-a ales cu un trofeu special
Full Article 2 minutes read

Comunitatea LGBT+ a oferit premii politicienilor cu viziuni homofobe. PSRM s-a ales cu un trofeu special

Centrul de Informații GENDERDOC-M a decernat pe 16 iunie premiile „Strachina de Jmalț”. Evenimentul a ajuns, în 2021, la cea de-a treia ediție. Trofeele au fost decernate, tradițional, persoanelor publice care și-au exprimat în repetate rânduri dezacordul cu drepturile egale ale persoanelor LGBT+ din Republica Moldova. În acest an, la toate categoriile au fost învingători politicienii. De asemenea, în premieră, a fost acordat un premiu special.

Trofeul pentru categoria „Călcat prin străchini” a ajuns la Bogdan Țîrdea, deputat PSRM, „pentru meritele sale de scriitor fantast începător”.

La categoria „Elefantul în prăvălia de porțelan” premiul a fost luat de Iurie Roșca, ex-deputat PPCD, „pentru umor plat homofob”.

Premiul „A-ntrat ginerele în blide” a fost decernat lui Dinari Cojocaru, consilier municipal PSRM, pentru „lupta neobosită cu curcubeul”.

Comitetul organizatoric a decis să instituie în acest an, în mod exclusiv și excepțional, premiul „Ligheanul secolului”. Acesta a fost înmânat Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Fiecare premiant va primi câte o diplomă și o fotografie a strachinii de jmalț sau a ligheanului, care le vor fi expediate prin Poșta Moldovei.

„În acest context, ținem să menționăm că Centrul de Informații GENDERDOC-M este o organizație cu puternice principii ecologice, motiv din care strachinile vor rămâne în proprietatea Centrului și vor fi înmânate și în următorii ani”, se arată în comunicat.

Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 15 – 20 iunie.

Acest eveniment este susținut de Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova. Evenimentul poate fi urmărit AICI.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: