Pentru prima dată în istorie, un om a înotat 2,5 km în apele Antarctidei. A vrut să evidențieze problemele globale
Full Article 2 minutes read

Pentru prima dată în istorie, un om a înotat 2,5 km în apele Antarctidei. A vrut să evidențieze problemele globale

Barbara Hernandez, în vârstă de 37 de ani, din Chile, este primul om din istorie, care a înotat doi kilometri și jumătate în apele înghețate ale Oceanului Antarctic. Înotul a început în largul insulei Greenidge, la nord de Peninsula Antarctică, și a durat 45 de minute și 30 de secunde până când înotătoarea a ajuns la o geamandură în mijlocul oceanului, transmite naked-science.ru.

Timp de un deceniu, înotătoarea Barbara Hernandez, supranumită sirena de gheață, a visat să înoate în apele Antarcticii. Îngrijorată de ritmul alert în care se topesc calotele de gheață, prin acest gest, ea a decis să sensibilizeze publicul cu privire la dispariția ghețarilor și să se provoace pe sine și temerile sale.

Deși temperatura apei era de doar două grade peste zero, femeia purta un costum de baie simplu, o șapcă și ochelari de protecție și folosea dopuri pentru a-și proteja urechile de apa înghețată.

Potrivit postului de televiziune France 24, la jumătatea înotului, femeia a simțit un fior în piept – un semn sigur de hipotermie, care poate duce la atac de cord și la moarte. Cu toate acestea, înotătoarea nu a cerut ajutor și a continuat să vâslească până când a ajuns la obiectiv.

La finalul înotului, femeia a fost scoasă din apa înghețată și dusă la clinica de la bordul navei de război Janecheo: până atunci, temperatura corpului ei scăzuse la 27 de grade, dar Hernandez era conștientă, deși delira ocazional incoerent. Două ore mai târziu, însă, femeie se simțea perfect.

Acum, după ce s-a testat în apele înghețate ale Antarcticii, Barbara Hernandez plănuiește un maraton al celor șapte oceane, în care va înota în șapte strâmtori și canale din întreaga lume. Potrivit înptătoarei maratonul se va încheia în Japonia, în luna august a acestui an.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: