Pentru prima oară în ultimii 3 ani va avea loc Adunarea Generală a Procurorilor
Full Article 2 minutes read

Pentru prima oară în ultimii 3 ani va avea loc Adunarea Generală a Procurorilor

Procurorii din întreaga țară se vor convoca în Adunare Generală pe data de 23 august, începând cu ora 10:00. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), întruniți în ședință pe 19 iulie.

Reuniunea este convocată pentru a numi noi membri ai Consiliului Suprem al Procurorilor dintre candidații care au promovat o evaluare externă a eticii și integrității profesionale (Pre-vetting).

Președintele CSP Angela Motuzoc a cerut procurorilor să participe la formarea unei comisii pentru numirea candidaților și examinarea plângerilor.

Participanții Adunării Generale a Procurorilor vor trebui să aleagă cinci noi membri ai CSP din cei șapte candidați care au trecut testul integrității etice și financiare. Candidații pentru aceste funcții sunt: Mariana Cherpec, Iuri Lealin, Alena Nesterova, Dumitru Obada, Eduard Panea, Elena Roșior, Olesea Vîrlan și Rodica Ciobanu.

Recent, procurorul general interimar, Ion Munteanu, și-a exprimat speranța, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, că Consiliul Superior al Procurorilor va deveni funcțional, în perioada imediat următoare, astfel încât funcțiile vacante să fie suplinite cât mai curând posibil. „Trebuie să asigurăm funcționalitatea în sistemul procuraturii”, a declarat Munteanu.

Ultima ședință a Adunării Generale a Procurorilor a avut loc în februarie 2020.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: