Octavian Țîcu, indignat că Maia Sandu a mers de 9 mai la memorialul Eternitate: „Pentru scor şi vot electoral înghite şi broaşte râioase”
Full Article 2 minutes read

Octavian Țîcu, indignat că Maia Sandu a mers de 9 mai la memorialul Eternitate: „Pentru scor şi vot electoral înghite şi broaşte râioase”

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), deputatul neafiliat Octavian Țîcu, a criticat dur decizia președintei țării Maia Sandu de a depune flori la complexul memorial „Eternitate”, cu ocazia zilei de 9 mai. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, politicianul unionist a acuzat-o pe șefa statului că a ales „calea oportunismului politic moldovenesc”, în vederea obținerii unui scor electoral mai bun.

Octavian Țîcu a declarat că președinta țării nu îl reprezintă și că aceasta ar fi putut să nu meargă la memorial.

„Dna Sandu a ales azi să intre în cohorta conservelor neosovietice alături de Voronin şi Dodon. Putea să nu meargă deloc, putea să aleagă altă locație, putea să organizeze sub egida Preşedinției Ziua Europei, putea… Dna Sandu a ales calea bătătorită a oportunismului politic moldovenesc, care pentru scor şi vot electoral înghite şi broaşte râioase”, a menționat Țîcu.

Reacția vine după ce președinta țării a depus în dimineața de 9 mai flori la memorialul „Eternitate” din capitală. Șefa statului a venit la monument cu circa 30 de minute înainte altor oficiali precum președinta parlamentului, primarul capitalei sau membrii cabinetului de miniștri. Ulterior, Maia Sandu a publicat un video în care a vorbit despre pace, dar și despre „manipulare” în contextul adevărului istoric. De asemenea, șefa statului a amintit de repreziunile staliniste care au început după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: