„Pentru simplul fapt că sunt ucraineni”. Un baschetbalist din Ucraina a fost ucis, iar altul – rănit, într-un atac în Germania
Full Article 3 minutes read

„Pentru simplul fapt că sunt ucraineni”. Un baschetbalist din Ucraina a fost ucis, iar altul – rănit, într-un atac în Germania

Volodimir Ermakov, un baschetbalist ucrainean în vârstă de 17 ani a fost ucis într-un atac în Germania. În timpul atacului a fost rănit și un alt jucător de baschet ucrainean – Artiom Kozacenko. Tânărul de 18 ani a fost internat într-un spital din orașul Essen, iar starea sa este stabilă, relatează Ukrainskaya Pravda.

Poliția germană a anunțat pe 12 februarie că două grupuri de tineri au început un conflic verbal într-un autobuz, în drum spre centrul orașului Oberhausen. După ce au coborât din autobuz, altercația a degenerat în bătaie.

Potrivit rapoartelor preliminare, a fost folosit și un cuțit. În total, patru tineri au fost grav răniți. Doi adolescenți ucraineni în vârstă de 17 și 18 ani din Düsseldorf au suferit răni care le pun viața în pericol. Alți doi tineri (un sirian de 14 ani din Gelsenkirchen și un germano-libanez de 13 ani din Oberhausen)  au fost grav răniți. Toți răniții au fost transportați la spitale. Ucraineanul de 17 ani a murit la scurt timp, în timpul unei intervenții chirurgicale de urgență”, au mai comunicat oamenii legii.

Poliția din Germania a precizat că anchetatorii au reușit să identifice și să rețină doi suspecți. Este vorba de un tânăr de 15 ani din Gelsenkirchen, de origine germano-turcă, și de un grec de 14 ani, de origine germană, din Herne. Ambii au săvârșit infracțiuni penale în trecut. Tânărul de 15 ani a fost arestat pentru omor prin imprudență și vătămare corporală gravă. Iar adolescentul de 14 ani a fost predat tutorilor săi legali, deoarece suspiciunea împotriva lui nu a putut fi confirmată în mod concludent.

Ulterior, identitatea victimelor a fost dezvăluită de Federația de baschet din Ucraina și Federația de baschet din Kiev. Tânărul ucis este Volodimir Ermakov, iar cel rănit – Artiom Kozacenko.

Volodia Ermakov și prietenul său Artiom Kozacenko au jucat pentru echipa de tineret ART Giants din Düsseldorf. În ajunul unui alt meci, tineri baschetbaliști au fost atacați cu cuțite pe stradă pentru simplul fapt că sunt ucraineni!”, a transmis Federația de baschet din Kiev.

Iar Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a precizat că Artiom Kozacenko se află acum la spitalul din Essen. Tânărul se află în stare stabilă și nu există niciun pericol pentru viața sa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: