Percheziții la domiciliul fostului șef al PCCOCS, Ion Caracuian
Full Article 1 minutes read

Percheziții la domiciliul fostului șef al PCCOCS, Ion Caracuian

Procurorii anticorupție au inițiat pe 15 decembrie percheziții acasă la fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Ion Caracuian. Acesta este vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Aceasta însă nu a precizat deocamdată statutul lui Caracuian – de bănuit sau învinuit, menționând că va oferii detalii mai târziu.

Pe 13 octombrie, Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al PCCOCS. Informația a fost confirmată pentru NM chiar de către acesta. Caracuian a precizat că nu va mai lucra în cadrul Procuraturii și a invocat „motive personale”. Acesta va rămâne în funcție până pe 18 octombrie.

În septembrie 2020, Consiliul Superior al Procurorilor a propus procurorului general numirea lui Ion Caracuian în funcția de procuror-șef al PCCOCS pentru un mandat de 5 ani. El a fost desemnat câștigătorul concursului, după ce, anterior, a deținut interimatul acestei funcții.

În august 2017, Caracuian a fost numit în funcția de procuror şef-interimar al Secției combatere tortură din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: