Percheziții la Ialoveni: Un șef de la Inspectoratul de Poliție ar fi solicitat mită de 5 000 EUR
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Ialoveni: Un șef de la Inspectoratul de Poliție ar fi solicitat mită de 5 000 EUR

Șeful Secției urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni și un om de afaceri din localitate au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi încercat să mușamalizeze un dosar penal în schimbul a 5000 de euro. Potrivit CNA, în aceste momente se efectuează percheziții în orașul Ialoveni, inclusiv în biroul de serviciu al polițistului. 

Potrivit datelor anchetei, omul de afaceri ar fi fost victima unui furt, în urma căruia ar fi fost prejudiciat de bunuri în valoare de aproximativ 10 000 de euro. Acesta s-ar fi adresat cu plângere la Inspectoratul de Poliție Ialoveni, iar în baza acesteia a fost deschis un dosar penal pentru furt în proporții mari.

Ulterior a fost identificat autorul furtului, iar omul de afaceri ar fi ajuns la o înțelegere cu soția acestuia, care i-ar fi returnat paguba. Deoarece cauza penală era în derulare la organul de urmărire penală a Poliției, antreprenorul ar fi promis că se poate înțelege cu anchetatorul să închidă cazul contra unei recompense de 5000 de euro.

După denunțarea faptelor descrise mai sus, CNA a inițiat o urmărire penală pentru trafic de influență, iar aseară polițistul și omul de afaceri au fost reținuți pentru 72 de ore. În aceste momente se efectuează șapte percheziții în orașul Ialoveni, inclusiv în biroul de serviciu al polițistului. Acțiunile au ca scop fortificarea probatoriului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: