Percheziții la Parlament. Surse NM: au loc acțiuni într-un dosar pentru trădare de patrie
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Parlament. Surse NM: au loc acțiuni într-un dosar pentru trădare de patrie

Presa scrie că mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), desfășoară pe 31 iulie percheziții la Parlament. Purtătorul de cuvânt al PCCOCS a confirmat pentru NewsMaker că au loc „acțiuni procesuale”. Potrivit surselor NewsMaker, acțiunile au loc într-un dosar pentru trădare de patrie. 

Solicitat pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt al PCCOCS Emil Gaitur a spus că la Parlament „au loc acțiuni procesuale”. Totodată, reprezentantul instituției a spus că va reveni ulterior cu detalii.

Potrivit surselor NewsMaker, acțiunile procesuale au loc într-un dosar pentru trădare de patrie.

NewsMaker a solicitat informații și de la reprezentanții SIS. Deocamdată nu avem un răspuns.

Actualizare: Sursele NewsMaker au declarat că șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă a fost reținut pentru 72 de ore. Reținerea a avut loc în seara zilei de 30 iulie. În aceeași zi biroul acestuia din Parlament a fost sigilat, iar pe 31 iulie – percheziționat. Aceleași surse au declarat că acțiunile au avut loc într-un dosar pentru trădare de patrie sub formă de spionaj. Creangă ar fi transmis informații unui angajat al Ambasadei Rusiei de la Chișinău în schimbul unei recompense bănești. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: