Percheziții la un avocat și doi judecători din Chișinău. Precizările CNA
Full Article 1 minutes read

Percheziții la un avocat și doi judecători din Chișinău. Precizările CNA

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat pe 26 martie percheziții pe mai multe adrese care au legătură cu un avocat și doi judecători din Chișinău. Cele trei persoane vizate sunt cercetate penal pentru trafic de influență și corupere pasivă. Informațiile au fost confirmate de CNA într-un comunicat. 

Potrivit sursei citate, în urma investigațiilor efectuate de CNA și procurorii anticorupție s-a stabilit că, avocatul, reprezentând interesele unui client, ar fi apelat la un magistrat din capitală în vederea influențării unui alt judecător,  în gestiunea căruia se afla pe rol cauza în care era vizată clientul său, pentru a-l determina să adopte o soluție favorabilă în privința clientului său.

În vederea examinării cazului obiectiv și sub toate aspectele, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, dar și acumularea materialului probator pentru cauza penală, au fost autorizate și desfășurate mai multe percheziții.

La moment, avocatul, dar și un judecător sunt audiați de către procurorii anticorupție, urmând să fie audiate și alte persoane”, se arată în comunicat.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: