Percheziții simultane la peste 55 de adrese. Sunt vizați responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului
Full Article 1 minutes read

Percheziții simultane la peste 55 de adrese. Sunt vizați responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului

Procuratura Anticorupție, cu suportul Centrului Național Anticorupţie, desfășoară percheziții simultane la peste 55 de adrese, vizați fiind atât responsabili din cadrul Institutului de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii.

Procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul Î.S „Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2000 de euro. În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: